Pasta di Liguria
Pasta di Liguria to symbol tradycji i pasji, którą od ponad 30 lat pielęgnuje mała, rodzinna firma założona w samym sercu Ligurii. Makarony Pasta di Liguria są owocem połączenia rzemieślniczej produkcji, lokalnych składników i miłości do doskonałego smaku.
W rzemieślniczym zakładzie Pasta di Liguria makarony wyrabiane są z organicznej semoliny z pszenicy durum, czystej wody źródlanej i lokalnych, zawsze ekologicznych składników. Proces suszenia w niskich temperaturach, który stanowi nieodłączny element tradycyjnej produkcji, sprawia, że makarony Pasta di Liguria zachowują pełnię smaku i aromatu.
Ręczne wyrabianie ciasta, użycie tradycyjnych matryc z brązu i odzwierciedlanie historycznych liguryjskich kształtów makaronów są misją małego, rzemieślniczego zakładu Pasta di Liguria. Wybierając makarony Pasta di Liguria, wybierasz nie tylko doskonały smak, ale także ekologiczny, lokalny produkt. To makarony premium, które są dumą Ligurii i odzwierciedleniem bogatej historii tego niezwykłego regionu.